Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODS už má docela dost propracovaný program, který teď na jaře hodlá představovat v krajích. Ten problém je, že do médií pronikne jenom něco kontroverzního, jinak si ODS média moc nevšímají. Kontroverzní je samozřejmě pan ministr financí, který dokonce přizná, že klidně krade, když mu to někdo jiný umožní. Do toho se dobře strefuje, a dokonce si toho i někdo všimne. Holt má teď ODS kolem 10 % a není ve vládě. Musela by mít aspoň 15 %, aby si jí média začala trochu více všímat. Musí to tedy zkoušet jinými cestami. Jinak se ovšem Fialovi musí přiznat, že když stranu převzal, potácela se na nějakých 4 % preferencí a byla předlužená, na pokraji bankrotu, s rozvráceným účetnictvím. Jemu se ji podařilo stabilizovat, žádné dluhy už nemá po splatnosti a zřejmě se jí podaří vyčerpat i 90-milionový rozpočet na volby, poprvé nemusí tolik šetřit. Zachoval se tedy jako dobrý krizový manažer. Teď je třeba pokračovat se stabilizovanou stranou.

1 1
možnosti

Za to, co předvedla s Nečasem/Nagyovou, si zaslouží ještě nejméně jedno volební období posedět na střídačce.

1 1
možnosti
Foto

R54o85m40a27n 34K33o90z65e57l

13. 2. 2017 11:40

Chybí mi tam - a nejste sám, kdo na to zapomíná, ten hlavní důvod, proč je na tom ODS tak bídně a to je vědomé slibování nesplnitelného a nereálného a ještě přiznávání k tomu. Jeden úžasný výrok za všechny - Tomáš Julínek v TV debatě označil program vlastní strany za nesmyslný letáček.

1 1
možnosti

Kdepak. On jenom řekl, že mu redaktor mává před očima jenom nějakým "nesmyslným letáčkem". Takto neoznačil celý program strany, označil tak ten letáček.

1 0
možnosti

J76a38n 96R23á92ž

13. 2. 2017 10:50

Úspěchy Klausovy ODS spočívaly v tom, že Klaus řekl "chceme to a to" , základ našeho programu tvoří čtyři "poděbradske artikuly" a kdo si myslí, že je to dobrý program, dá nám hlas. A tím oslovil voličskou většinu.

Neúspěch Nečasovy ODS spočíval v tom, že se špičky začaly lísat k té části občanů, která nikdy ODS nevolila a naprosto se vykašlaly na střední vrstvu, zaměstnance a vzdělané seniory.

Neschopnost ODS s Fialou prorazit spočívá v akademické sterilitě projevů předsedy, v převzetí negativistické politiky, která je doménou Kalouska a absence pozitivních programových bodů a v neposlední řadě, personální vyprázdněností.

Jak řekl kdysi Macek: Lídrem se nikdo nestane. Lídr někdo buď je nebo není. A ti, kdo mají vlastnosti lídra, nevidí už v dnešní politice scénu, která jim dává perspektivu.

Pravice je u nás na tom opravdu špatně a nevidím perspektivu zlepšení.

3 0
možnosti

Tak. Nikomu neberu, že může mít negativní názor na Klause, ale byl to Politik. Měl/má (svoje) názory, které dokázal jasně formulovat a voliči vyber si. Destrukce ODS začala Topolánkovým "širokým rozkročením" a Nečas, resp. Nagyová ji dorazila. To, co předvádí Fiala jste popsal přesně. Je to slaboučké, jak třikrát vyvařený čajík a když neví kudy kam, tak opisuje od TOPky.

1 2
možnosti

Máte pravdu je to velice smutné sledovat nemocnou pravici. Z pravicových ideí zůstaly ve stranách pouze programové třísky. Pravicový voliči nedospěli a podobají se prérijnímu roztroušenému dobytku, kterému chybí vůdčí hřebec. Současní pravicoví hřebečci v liberálním rouše pravici roznášejí na kopytech mimo realitu. Jedinou volitelnou pravicovou stranou zůstávají Svobodní, ale její program stále nedospěl k tomu, aby nabudil a spojil poctivé, zodpovědné a zdravé "hřebce a klisny" z roztroušeného dobytka na České prérii.;-)

0 1
možnosti

Program Svobodných je jenom opsaný program ODS. Také tu stranu zakládali zhrzení členové ODS. S ODS se SSO nehodne jenom ve dvou bodech:

1) Zahraniční politika: SSO je daleko více proruská než ODS. Dokonce přejímá ruské argumenty třeba v tom, že je Ukrajina nefunkční stát a musí se zákonitě rozpadnout (srv. s nacistickým tvrzením, že je Československo nefunkční stát, protože se v něm bouří Němci, a tudíž je odsouzeno k zániku).

2) Vztah k přímé demokracii. ODS se konzervativně domnívá, že je v zastupitelské demokracii referendum cizorodým prvkem, který má smysl pouze na komunální úrovni anebo výjimečně v záležitostech, které se týkají státní suverenity (jako bylo hlasování o vstupu do EU). SSO naopak podporuje přímou demokracii. Lze v tom spatřovat buď populismus (jako u okamurovců), nebo příklon části strany k levici, pro niž je všeobecné referendum také nosné téma.

1 1
možnosti
Foto

vzpomínky na dřívější ODS, jak bylo všechno skvělé? = tak už pomalu chápu, proč mnozí vzpomínají na komunismus jako na dobu, kdy bylo všechno lepší - lidi nemají paměť, nadhled, soudnost.

2 3
možnosti

Vůbec netvrdím, že bylo vše skvělé, nejsem tak naivní - jen porovnávám, v jaké pozici vůči voličům byla ODS tehdy a kde se nachází dnes. Rekapituluji její vývoj a následný propad

3 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Na všem negativním lze při troše snahy najít špetku pozitivního, bohužel to ve stejné míře platí i naopak.

Seznam rubrik